
Wij zijn Milo: dé expert in ondersteunde communicatie
Milo maakt communicatie mogelijk. Samen met ouders en andere communicatiepartners als ervaringsdeskundigen stimuleren ze ondersteunde communicatie; juist voor hen waarbij taal niet tot spraak komt. Milo biedt behandelingen, opleidingen, onderzoeken en innovaties.
Milo bestaat oorspronkelijk uit vier merken, die samen een netwerk vormen. Stichting Milo is het behandel- en expertisecentrum voor ondersteunde communicatie (OC) voor kinderen en jongvolwassenen met communicatief meervoudige beperkingen. Milo Academy is hét praktijkgericht kennis- en opleidingscentrum. Stichting OOK-OC! is het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor OC. De leerstoel Ondersteunde Communicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen is een onderzoekscentrum voor praktijkgestuurd, fundamenteel onderzoek op het gebied van OC.

De uitdaging
Milo streeft ernaar een toonaangevend expertisecentrum te worden op het gebied van ondersteunde communicatie (OC) door hoogwaardige, duidelijke content te leveren die hun expertise laat zien zonder dit expliciet te hoeven claimen. Aanvankelijk vroeg de klant om aparte websites voor elk onderdeel waaruit Milo bestaat, elk met een eigen doel. Tegelijkertijd was er een overkoepelend doel: meer naamsbekendheid voor Milo creëren.
Eén platform voor meer impact
Door die tweedeling hebben we de klantvraag kritisch onderzocht. Heeft elk onderdeel daadwerkelijk een eigen website nodig? De overlap van content en verwevenheid van de diverse merken vragen meer om één website in plaats van individuele platformen. Bovendien is Milo in het geheel niet goed bekend bij de doelgroepen. Omdat ze dé expert willen zijn op het gebied van OC, is het krachtiger om die rol neer te zetten vanuit één website, in plaats van dat de bezoeker vier websites moet doorzoeken. De bezoeker ziet dan direct de andere merken en kan makkelijker verbanden leggen. titel voor alinea

Toegankelijkheid en kwaliteit als prioriteit
Correcte alternatieve teksten voor afbeeldingen
Afbeeldingen hebben een alternatieve tekst nodig. Deze tekst beschrijft wat er op de afbeelding te zien is. We hebben de afbeeldingsparagraaf zo gebouwd dat de redactieleden van Milo de alternatieve tekst kunnen aanpassen, indien de afbeelding in een andere context wordt gebruikt en de bestaande alternatieve tekst niet voldoende ondersteuning biedt.
Toegankelijke formulieren
De redactieleden van Milo hebben formulieren samengesteld die onder andere worden ingezet bij het aanvragen van trainingen. Om deze formulieren toegankelijker te maken, hebben wij de module A11Y form helpers toegepast. De module zorgt ervoor dat beschrijvingen en eventuele foutmeldingen bij invoervelden op de juiste manier worden voorgelezen voor mensen die voorleessoftware gebruiken.
Automatische test van toegankelijkheid
Onze op maat gemaakte Cypress test, met aXe onder de motorkap, toetst waardevolle pagina's automatisch op toegankelijkheidsfouten. Deze test start bij elke codewijziging die op onze testomgeving wordt doorgevoerd. Zo blijven we continu scherp en houden we de kwaliteit hoog.

Het resultaat
Het resultaat is een digitaal platform waarin alle merken zijn ondergebracht die elk hun eigen expertise uitdragen, maar ook eenheid met overlap tonen. Samen versterken en voeden ze elkaar.